Huisartsenpraktijk
de Neckar
Mw. Knol, mw. Van den Heuvel en mw. Selles, huisartsen 

de Neckar

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze praktijk

Wij zijn een huisartsenpraktijk in de wijk Overvecht in Utrecht met enthousiaste huisartsen en medewerkers. Je kunt met al je klachten, zorgen en vragen bij ons terecht. We kijken samen met jou wat er nodig is om je verder te helpen.

Hoe kun je ons bereiken?

Je kunt ons bellen met vragen aan de assistente of om een afspraak te maken van 8.00-10.30 en 11.00-12.00.

Van 12.00-14.30 zijn we alleen bereikbaar voor spoed.

Van 14.30-17.00 kun je ons bellen voor uitslagen en dringende vragen.

Daarnaast is het mogelijk in de patiëntenomgeving afspraken te maken, 24 uur per dag.  Ook kun je daar medicatie aanvragen, vragen stellen en uw dossier inzien. Lees hier meer over op de pagina “online diensten”.

whatsapp-image-2022-10-12-at-8.25.55-pm

Wie zijn wij?

Gezondheidsnieuws

Praktijknieuws

Waarschuwing: hitte!

De zomer krijgt nog een staartje in de vorm van een paar tropische dagen! Sommige groepen mensen, zoals ouderen, mensen met een chronische ziekte en hele jonge kinderen, lopen extra risico op gezondheidsproblemen door de warmte. Lees hier verder wat je zelf kunt doen om dit te voorkomen bij uzelf of anderen: nationaal-hitteplan. Lees hier meer over de mogelijke gevolgen van hitte: herken-de-klachten.

Toestemming delen medische gegevens

Zorgaanbieders kunnen informatie over jouw gezondheid elektronisch met elkaar delen. Het delen van jouw medische gegevens mag trouwens alleen als dat nodig is voor jouw behandeling. Én dat mag alleen als jij daar vooraf toestemming voor hebt gegeven. Dat heet ‘opt-in’. Wil je niet dat jouw gegevens gedeeld worden? Geef dan in jouw toestemming ‘NEE’ aan. Dat heet ‘opt-out’. Je moet voor iedere zorgaanbieder zelf toestemming geven. Via Volgjezorg kun je toestemming regelen voor jouw huisarts en apotheken.

 

Online inzage in uw dossier

Je huisarts zet je medische gegevens in haar of zijn computer. Bijvoorbeeld de adviezen die zijn gegeven of de medicijnen. Je kunt deze medische gegevens ook zelf online lezen via de patiëntomgeving. Of je kiest een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en haalt je dossier digitaal op door je huisarts op te zoeken in de PGO, veilig in te loggen en je gegevens te verzamelen. Op een PGO zijn behalve de huisarts ook andere zorgverleners aangesloten, zoals GGZ instellingen, laboratoria, en straks ook ziekenhuizen.

Het voordeel van online inzage in je dossier via de patiëntenomgeving of een PGO is dat je zelf overzicht hebt over je medische gegevens zoals je medicatie, brieven van specialisten en uitslagen van onderzoek. Het is dan niet nodig de assistente te bellen om deze op te vragen. In de patiëntenomgeving kan de huisarts of assistente je bovendien berichten sturen of kunt je ons een vraag stellen op het moment dat het jou uitkomt. Meer informatie vind je op de website van OPEN of bekijk hier een filmpje met uitleg.

Hulp nodig bij digitale zorg?

Weet je hoe je veilig kunt e-mailen naar je huisarts, zonder dat jouw persoonsgegevens op straat terecht kunnen komen?

Mogelijk kun je wat hulp gebruiken bij het inloggen en gebruiken van een Patiëntenomgeving, een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) of OZO Verbindzorg, die het contact met je zorgverlener makkelijker maakt?

Wij zijn aangesloten bij de Helpdesk Digitale Zorg. Zij helpen je graag, kosteloos, met deze digitale vragen die niet-medisch inhoudelijk zijn. Ook als het gaat om gebruik maken van DigiD of de IRMA-app.

De Helpdesk Digitale Zorg is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 17 uur.

Telefoon: 085-1304575

Email: info@helpdeskdigitalezorg.nl

Website: www.helpdeskdigitalezorg.nl

Buiten kantoortijden heb je de mogelijkheid de voicemail in te spreken; je wordt dan de eerstvolgende werkdag teruggebeld. Ook een e-mail wordt de eerstvolgende werkdag beantwoord.