MAATREGELEN RONDOM CORONAVIRUS

In verband met het coronavirus hebben wij onze werkwijze aangepast. Hieronder vindt u informatie hierover.

 

WAT IS BELANGRIJK VOOR U:

 • Volgt u de algemene adviezen vanuit de overheid en de GGD om besmettingskans van uzelf en anderen zo klein mogelijk te maken
 • Als u klachten van verkoudheid of griep heeft blijft u thuis en laat u zich testen. U neemt alleen contact op met ons als u ernstig ziek wordt, zoals bij benauwdheid of een uitgeput gevoel, of als u vragen heeft.
 • Als u denkt dat u besmettelijk bent (koorts, hoesten, keelklachten) mag u niet naar de praktijk komen, maar neemt u altijd telefonisch contact met ons op. De assistente of huisarts schat via de telefoon in of u gezien moet worden of dat we u adviezen kunnen geven.

 

WAT HEBBEN WIJ VERANDERD:

 • Alle contacten gaan telefonisch via de assistente. Zij zullen u meer vragen stellen dan gewoonlijk om de zorg zo veilig en goed als mogelijk te laten verlopen.
 • Het is tijdelijk niet mogelijk om online een afspraak te maken.
 • Zoveel als mogelijk proberen wij contacten telefonisch af te handelen. Ook kunt u via het beveiligde patiëntenportaal een vraag stellen en daarbij foto’s mee sturen.
 • Een afspraak bij de huisarts kan maximaal twee dagen vooruit gepland worden.
 • Na 15.30u is de praktijk gesloten voor reguliere zorg, omdat dan het “luchtweg spreekuur” begint. Als u toch na die tijd een afspraak heeft kan u zich melden bij de balie.
 • LET OP: Als u een afspraak heeft op het luchtweg-spreekuur dan wacht u in uw auto of in de buitenlucht tot u gebeld wordt door de dokter. Dan pas mag u het gebouw binnenkomen (bij de zij-ingang bij de fysiotherapeut)

COVID-VACCINATIES

De huisartsen spelen op dit moment geen rol meer in de vaccinatiecampagne van de overheid. Vaccinaties worden alleen door de GGD gedaan. Mocht u niet in staat zijn om naar de GGD te gaan voor een vaccinaties, dan kunt u wel de praktijk bellen. Wij kunnen dan aan de GGD doorgeven dat u thuis gevaccineerd moet worden.

INFORMATIE EN TELEFOONNUMMERS:

 1. www.thuisarts.nl
 2. www.pharos/coronavirus/ informatie o.a. in het Arabisch/Turks/Engels/Spaans/Pools
 3. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
 4. Afspraak maken voor een coronatest: online op coronatest.nl of bel 0800-1202 of 030-6305400
 5. Voor inwoners van Overvecht met de postcodes: 3561, 3562, 3563 en 3564 is het ook mogelijk om te testen in de GGD teststraat op de Neckardreef (parkeerterrein Tamarinde). Voor een afspraak bel 030-6305400.