MAATREGELEN RONDOM CORONAVIRUS

In verband met het coronavirus hebben wij onze werkwijze aangepast. Hieronder vindt u informatie hierover.

 

WAT IS BELANGRIJK VOOR U:

 • Volgt u de algemene adviezen vanuit de overheid en de GGD om besmettingskans van uzelf en anderen zo klein mogelijk te maken
 • Als u klachten van verkoudheid of griep heeft blijft u thuis en laat u zich testen. U neemt alleen contact op met ons als u ernstig ziek wordt, zoals bij benauwdheid of een uitgeput gevoel, of als u vragen heeft.
 • Als u denkt dat u besmettelijk bent (koorts, hoesten, keelklachten) mag u niet naar de praktijk komen, maar neemt u altijd telefonisch contact met ons op. De assistente of huisarts schat via de telefoon in of u gezien moet worden of dat we u adviezen kunnen geven.

 

WAT HEBBEN WIJ VERANDERD:

 • Alle contacten gaan telefonisch via de assistente. Zij zullen u meer vragen stellen dan gewoonlijk om de zorg zo veilig en goed als mogelijk te laten verlopen.
 • Het is tijdelijk niet mogelijk om online een afspraak te maken.
 • Zoveel als mogelijk proberen wij contacten telefonisch af te handelen. Ook kunt u via het beveiligde patiëntenportaal een vraag stellen en daarbij foto’s mee sturen.
 • Een afspraak bij de huisarts kan maximaal twee dagen vooruit gepland worden.
 • Het is voor patiënten >12 jaar VERPLICHT een mondkapje te dragen in de wachtkamer en in de spreekkamer van de dokter of assistente.
 • Er wordt u verzocht om alleen te komen als u een afspraak heeft, tenzij u slecht er been bent, een tolk nodig heeft of begeleiding nodig heeft wegens een beperking (bijvoorbeeld dementie).
 • Na 15.30u is de praktijk gesloten voor reguliere zorg, omdat dan het “luchtweg spreekuur” begint. Als u toch na die tijd een afspraak heeft kan u zich melden bij de balie.
 • LET OP: Als u een afspraak heeft op het luchtweg-spreekuur dan wacht u in uw auto of in de buitenlucht tot u gebeld wordt door de dokter. Dan pas mag u het gebouw binnenkomen (bij de zij-ingang bij de fysiotherapeut)

COVID-VACCINATIE DOOR DE HUISARTS

De huisartsen zijn door de overheid gevraag mee te helpen in vaccinatiecampagne tegen Corona. We zijn gevraagd onze patiënten van 60 tot 65 jaar te vaccineren, mensen tussen de 18 en 75 met fors overgewicht (BMI 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die zelfstandig wonen. Met de geleverde vaccins hebben we al een deel van deze groep gevaccineerd. Patiënten die tot deze groep behoren krijgen vanzelf een uitnodiging van ons via de post, mail of telefonisch, u hoeft ons hiervoor niet te bellen. Alle andere groepen worden via de GGD gevaccineerd.

INFORMATIE EN TELEFOONNUMMERS:

 1. www.thuisarts.nl
 2. www.pharos/coronavirus/ informatie o.a. in het Arabisch/Turks/Engels/Spaans/Pools
 3. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
 4. Afspraak maken voor een coronatest: online op coronatest.nl of bel 0800-1202 of 030-6305400
 5. Voor inwoners van Overvecht met de postcodes: 3561, 3562, 3563 en 3564 is het ook mogelijk om te testen in de GGD teststraat op de Moldaudreef (parkeerterrein Tamarinde). Voor een afspraak bel 030-6305400 of WhatsApp 06-42585588.